El Afrik Restaurant : Putting African Delicacies on the Global Map.
 
This Black History Month, we celebrate El Afrik restaurant —not just for serving great food, but for their role in elevating African culture by putting African delicacies on the global map and paving the way for future Black entrepreneurs.
 
Ten months ago, Lucien and Emmanuel; co-owners, embarked on a groundbreaking journey, opening El Afrik restaurant in West Edmonton Mall, at Floor 1, Phase 1 at the Food court on 8882 170 st NW, making history as the first African restaurant in the mall. Their vision was simple yet bold: to introduce authentic African flavors to a diverse audience in one of Canada’s busiest shopping malls
 
The restaurant’s steady growth, increasing customer base, and glowing reviews reflect its impact, proving that African cuisine belongs in mainstream culinary spaces.
 
Despite the challenges of launching a restaurant in a highly competitive space, they have not only thrived but have also expanded their offerings to include puff puff, egunsi and afang soup, grilled fish,African donuts and also introduce their weekend specials- delicacies that bring a taste of home to both the African communities and food lovers from all backgrounds.
 
An elated Emmanuel spoke to Diversity Magazine about all the positive changes and additions to the business 10 months after it started operations.
 
Watch the full chat here:
El Afrik Restaurant : Mettre les Délices Africains sur la Carte Mondiale
 
Ce Mois de l’Histoire des Noirs, nous célébrons le restaurant El Afrik — non seulement pour ses délicieux plats, mais aussi pour son rôle dans la valorisation de la culture africaine en mettant les délices africains sur la carte mondiale et en ouvrant la voie aux futurs entrepreneurs noirs.
 
Il y a dix mois, Lucien et Emmanuel, copropriétaires, ont entrepris une aventure révolutionnaire en ouvrant le restaurant El Afrik au West Edmonton Mall, au rez-de-chaussée, Phase 1, dans l’aire de restauration située au 8882 170 St NW. Ils ont ainsi marqué l’histoire en devenant le premier restaurant africain du centre commercial. Leur vision était simple mais audacieuse : faire découvrir les saveurs authentiques de l’Afrique à un public diversifié dans l’un des centres commerciaux les plus fréquentés du Canada.
 
La croissance constante du restaurant, l’augmentation de sa clientèle et les avis élogieux témoignent de son impact, prouvant que la cuisine africaine a sa place dans les espaces culinaires grand public.
 
Malgré les défis liés au lancement d’un restaurant dans un espace hautement concurrentiel, ils ont non seulement prospéré, mais ont également élargi leur offre pour inclure des plats tels que le puff-puff, la soupe egunsi et afang, du poisson grillé, des beignets africains, ainsi que des spécialités du week-end — des délices qui apportent un goût de chez soi aux communautés africaines et aux amateurs de cuisine de toutes origines.
 
Un Emmanuel enthousiaste a confié à Diversity Magazine les changements positifs et les nouvelles offres qui ont marqué les 10 mois d’exploitation du restaurant.
 
Regardez l’intégralité de l’entretien ici :
 
https://youtu.be/AncdYZNEZ-M