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Fu’s Repair Shop on Jasper Avenue hosted the Callaloo + Chow Trini-Chinese Culinary Pop-up on Wednesday February 19th, as part of Feed the Soul Dining Week Black History Month celebration.

The event celebrated the vibrant fusion of Guangdong (Chinese), Creole, African, and Indian flavors that define Trinidad’s unique food culture.

Curated by award-winning Chef Winnie Chen of Fu’s Repair Shop and Nadine Lewis and Pat Ross of Café Caribbean, the pop-up offered guests a taste of history and culture with signature dishes like Chicken Chow Mein + Callaloo, Chinese 5-Spice Wings, and Sorrel Margaritas. The evening highlighted the rich culinary traditions shaped by Chinese indentured workers adapting their techniques to Trinidad’s local ingredients.

Le restaurant Fu’s Repair Shop sur l’avenue Jasper a accueilli le pop-up culinaire Trini-Chinois Callaloo + Chow le mercredi 19 février, dans le cadre de la semaine gastronomique Feed the Soul pour la célébration du Mois de l’histoire des Noirs.

L’événement a mis en lumière la fusion vibrante des saveurs du Guangdong (Chine), créoles, africaines et indiennes qui définissent l’unique culture culinaire de Trinité-et-Tobago.

Conçu par la cheffe primée Winnie Chen de Fu’s Repair Shop, ainsi que Nadine Lewis et Pat Ross de Café Caribbean, le pop-up a offert aux invités un voyage à travers l’histoire et la culture avec des plats signatures tels que le Chicken Chow Mein + Callaloo, les ailes de poulet aux cinq épices chinoises et les margaritas à l’oseille. La soirée a mis en avant les riches traditions culinaires influencées par les travailleurs chinois sous contrat, qui ont adapté leurs techniques aux ingrédients locaux de Trinité.

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